Beste HID Xenon Merk

Xenon Lampen

De huidige markt maakt het moeilijk om te weten welk merk het beste HID merk is dat beschikbaar is. Rekening houdend met kwaliteit, levensduur, garanties, en de prijs, hier zijn de beste HID merken.

Beste HID Merken:

 1. Philips
 2. Osram Sylvania

Phillips lampen

Dit bedrijf is een begrip bij alles en nog wat wat met verlichting te maken heeft. Het was een familiebedrijf dat in 1891 werd opgericht door Frederick Philips. In de meer dan een eeuw dat ze actief zijn, zijn ze verantwoordelijk voor de meest innovatieve producten voor residentieel, commercieel en medisch gebruik.

Philips heeft de wereld kennis laten maken met een groot aantal baanbrekende technologieën. Van medische innovaties, zoals röntgenverlichting en 3D CT-scans, tot consumentenartikelen zoals DVD’s en televisie, het heeft het leven van mensen wereldwijd beslist verbeterd. Ontwikkeling van xenon-technologie Philips is de uitvinder van de xenon-technologie, en dat is een van de redenen waarom u Philips zou moeten beschouwen als het beste HID-merk.

Hun koplampen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben uitgebreide stresstests ondergaan om alledaagse omstandigheden te simuleren. Dit zorgt ervoor dat hun producten veilig en betrouwbaar zijn, ongeacht het weer en de toestand van de weg.

Philips is de belangrijkste keuze van autofabrikanten die koplampen voor OEM produceren. Met zo’n goede reputatie zijn zij natuurlijk ook het merk dat autobezitters vertrouwen voor after sales upgrades en vervangingen.

Xenonproducten Philips voert zijn innovaties op het gebied van autoverlichting onder het motto “Feel Safe. Rij veilig.” Hieronder vindt u enkele van de producten die zij aanbieden om deze stelling te ondersteunen: HID-conversiekits Niet alle automerken en -modellen bieden HID als onderdeel van de OEM.

Philips geeft iedereen de kans om de koplampen van hun auto om te bouwen, zodat ze kunnen gaan genieten van de helderdere en energiezuinigere Xenon-koplampen. Het beschikt over een 3 bundel – uitlijning verlichtingspatroon, die een helderdere verlichting van de weg garandeert.

Deze kits zijn verkrijgbaar tegen betaalbare prijzen en kan worden gedaan als een DIY project door amateurs of geïnstalleerd door deskundigen. Het duurt gemiddeld slechts 15 minuten om deze kit te installeren. Philips garandeert de kwaliteit van hun conversiekits, zodat deze uw voertuig niet beschadigen bij gebruik.

Er zit ook een garantie van 2 jaar op voor uw gemoedsrust.

Xenon standaard koplampen

Of het nu voor OEM of een omgebouwd voertuig is, Philips biedt hoogwaardige vervangingen voor doorgebrande koplampen.

Hieronder vindt u een aantal van de koplampfuncties waarvan u kunt profiteren:

 • Efficiënte verlichting – ’s Nachts of bij weinig licht rijden is veiliger en comfortabeler omdat de Xenon-koplamp een verlichting biedt die vergelijkbaar is met daglicht. Deze functie maakt het gemakkelijker om obstakels op de weg te zien.
 • UV-bestendig – Heeft een anti-UV-coating, die de lamp beschermt tegen schadelijke UV-straling en garandeert dat de lamp langer meegaat.
 • Vochtbestendig – De lamp is gemaakt van kwartsglas en is bestand tegen alle thermische schokken. Dus in welk weer of klimaat u ook rijdt, u hebt de zekerheid dat uw koplampen het niet zullen laten afweten.
 • Voorkeursmerk – De meeste autofabrikanten en auto-organisaties bevelen Philips aan als het beste merk voor HID.
 • Garantie – Philips staat achter de kwaliteit van zijn producten, dus op alle productdefecten binnen 3 jaar krijgt u garantie.
 • ECE-norm – Uw veiligheid is gegarandeerd omdat het product is gecertificeerd volgens de hoogste ECE-normen.

Philips heeft ook een veiligheidsvoorziening om u te beschermen tegen lage kwaliteit en schadelijke imitaties. Het echtheidscertificaat op de verpakking heeft een code die u online kunt controleren. U kunt deze ook scannen op mobiele telefoons, dus het is gemakkelijk en handig om er zeker van te zijn dat u een echt artikel koopt.

Osram Sylvania

Osram is een multinational met hoofdkantoor in München, Duitsland. Het is een van de toonaangevende namen in verlichtingstechnologie en produceert al meer dan honderd jaar kwaliteitsproducten.

In 1906 ontwikkelde het bedrijf zijn eerste gloeilamp. Zijn gloeidraad werd ook door GE geïmporteerd om gloeilampen te produceren.

Osram nam Sylvania over om de Noord-Amerikaanse verlichtingsdivisie van dit internationale bedrijf te creëren. Zij zijn een van de toonaangevende fabrikanten die kwaliteitsverlichting produceren, van gloeilampen tot HID-koplampen. Zij zijn ook het voorkeursmerk voor zowel residentieel als commercieel gebruik.

Zij zijn de sponsors van enkele van de beroemdste lichtshows in de VS, zoals de Disney’s Electric Parade in Disneyland in Anaheim Californië en de Illuminations: Reflection of Earth in Epcot in Disneyworld, Orlando, Florida.

Xenarc HID Technologie

Osram heeft de Xenarc lichtproducten ontwikkeld om een energie-efficiënte verlichtingsoptie te introduceren, die gebruik maakt van HID-lampen. Als experts in verlichting, is Osram zeker een van de beste HID merken om te overwegen voor uw koplampen. In feite is het wereldwijd het enige bedrijf dat kwikvrije HID-verlichtingssystemen produceert.

Xenarc Producten Osram biedt kwaliteitsproducten die het volgende omvatten:

 • Conversie Kits – Osram biedt autobezitters de mogelijkheid om hun OEM halogeenverlichting om te bouwen naar HID met de Osram Xenarc conversie kits. Deze zijn echter nog niet ECE gecertificeerd, dus u kunt deze nog niet op de openbare weg gebruiken.
 • Xenarc HID koplampen – Osram biedt een breed scala aan automotive HID koplampen die variëren van milieuvriendelijke technologie tot lichtkleur opties. De Osram Xenarc D3 en D4 producten bieden kwikvrije verlichting die vergelijkbaar is met reguliere HID lampen. Terwijl een andere interessante optie beschikbaar is Xenarc D2 Cool Blue koplamp, die een blauwachtig wit licht dat een hoog contrast biedt voor een beter zicht tijdens het rijden heeft.

Hieronder vindt u enkele van de productkenmerken waarvan u kunt profiteren:

 • Helderder licht – De Osram Xenarc Night Breaker Unlimited biedt 70% betere verlichting dan elke andere HID-koplamp op de markt. Met HID koplampen al over het algemeen helderder dan halogeen koplampen, kunt u verwachten een veel duidelijker zicht op de weg. Het maakt niet veel uit of u overdag of ’s nachts rijdt, de weg voor u zal altijd helder verlicht zijn.
 • Gepatenteerde lichtkegel – Rijden is veiliger omdat de lichtbundels 20 meter langer zijn dan standaard HID-koplampen. U krijgt een duidelijker zicht op wat er voor u ligt, waardoor rijden ’s nachts veiliger wordt voor u en uw passagiers.
 • Witter Licht – Bewezen dat ze 5% witter zijn dan andere HID koplampen verkocht in de markt.
 • Hoge kleurtemperatuur – Het produceert verlichting vergelijkbaar met daglicht met een hoge kleurtemperatuur bij 5000k, zodat het niet de ogen van de bestuurder belast.
 • Milieuvriendelijk – Osram heeft kwikvrije HID koplampen met een hoge lumenoutput.
 • Betrouwbaarheid – Osram Xenarc koplampen produceren lichtstroom bij een lager stroomverbruik. Deze koplampen gaan gegarandeerd langer mee met een gemiddelde van 3000 uur. Er zijn ook geen zichtbare lichttemperatuurveranderingen tijdens de verlengde levensduur van de koplampen.
 • Garantie – Osram biedt een garantie van 4 jaar op hun HID Xenarc koplampen om eventuele productdefecten te dekken.
 • Kwaliteitsprijswinnaar – De Xenarc Night Breaker Unlimited koplamp is door autotijdschriften gekozen als de best presterende HID koplamp op de markt. Dit bevestigt Osram’s belofte om consumenten te voorzien van de beste producten tegen betaalbare prijzen.

Er zijn online bronnen beschikbaar waar u kunt controleren of u een echte Osram Xenarc product koopt. U kunt de veiligheidssleutel op de website invoeren, zodat u het item dat u hebt gekocht kunt valideren.

Wat zijn HID-koplampen?

HID staat voor High Intensity Discharge en is een technologie die tegenwoordig veel gebruikt wordt voor koplampen in auto’s.

Het produceert een helderder licht dan normale halogeenlampen. Dit is de reden waarom luxe en premium automerken, zoals Lexus en BMW, zijn begonnen met het gebruik van deze op hun nieuwere modellen.

HID-koplampen zijn ook bekend als Xenon-koplampen vanwege de sporen van dit gas dat wordt gebruikt om flikkeren bij het starten te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat de koplampen zo helder als de dag zijn op het moment dat u ze aanzet, zonder dat ze hoeven op te warmen.

Geschiedenis van HID-koplampen

Het werd voor het eerst gebruikt in het midden van de jaren 1990 voor luxe auto’s. Ze trokken al snel de aandacht van liefhebbers vanwege de aparte witte gloed met een blauwachtige tint aan de randen.

Ondanks zijn helderdere lichtopbrengst dan halogeen koplampen, heeft het over het algemeen slechts ongeveer 35 watt nodig en kan het gemiddeld zo’n 2000 uur meegaan. Het wordt meestal gebruikt voor groot licht, maar is ook verkrijgbaar voor dimlicht.

In het beginstadium van deze technologie had ze enkele veiligheidsproblemen omdat het licht te fel was voor andere bestuurders. De schittering die het veroorzaakte, vormde een veiligheidsrisico voor automobilisten. Dankzij extra voorzieningen, zoals betere lichtkegels, richten Xenon-koplampen de lichtbundels nu efficiënt, zodat de weg breder en langer zichtbaar is.

Rijden in alle lichtomstandigheden is nu comfortabeler en veiliger voor alle automobilisten.

Voordelen van HID-koplampen

Hier is een samenvatting van de voordelen van HID koplampen:

 • Beter zicht – Aangezien HID-koplampen een wit briljant licht produceren dat bijna vergelijkbaar is met daglicht, is het gemakkelijker om over de wegen te navigeren, of u nu ’s nachts rijdt of in een andere toestand met weinig licht. Halogeen koplampen die in de meeste voertuigen worden gebruikt, geven een gelige tint, waardoor het moeilijk is om obstakels op de weg te zien, wat vaak tot ongelukken leidt omdat bestuurders niet de tijd hebben om eerder te handelen. Studies tonen aan dat het gebruik van HID-koplampen het aantal ongevallen kan verminderen omdat bestuurders meer reactietijd hebben om plotselinge obstakels te ontwijken, zoals wilde dieren of voetgangers.
 • Langere levensduur – Gewone koplampen met halogeen koplampen lijken misschien goedkopere opties, maar met een kortere levensduur, hebben ze de neiging om hoger in de kosten op de lange termijn. HID-koplampen gaan gemiddeld 2000 tot 3000 uur mee, wat bijna het dubbele of drievoudige is van halogeenlampen. Dit betekent dat u minder geld kwijt bent aan de aanschaf van vervangingsonderdelen en het betalen voor de service van een expert bij het vervangen ervan.
 • Lager energieverbruik – HID-koplampen gebruiken tot 30% minder wattage dan gewone halogeen koplampen. Aangezien uw auto deze energie levert, helpt het gebruik van een HID-koplamp de levensduur van de accu te sparen. Dit betekent meer geld besparen op onderhoudskosten van de auto.
 • Esthetisch – HID-koplampen produceren een schitterend licht met een interessante blauwachtige tint die veel autoliefhebbers heel aantrekkelijk en nuttig vinden. Uw koplampen houden u niet alleen veilig, maar geven uw auto ook een elegante uitstraling.

Met zulke grote voordelen als de bovengenoemde, komt het niet als een verrassing dat meer auto-eigenaren willen HID voor hun voertuigen te krijgen. Auto’s die oorspronkelijk halogeen koplampen gebruikt kan nu worden omgezet door het gebruik van HID kits.

Er zijn vele merken, zowel lokale als buitenlandse, die HID koplampen produceren, waardoor het proces van het kiezen van de beste verwarrend is. Dit is een belangrijke beslissing omdat het kiezen van de verkeerde u meer geld kan kosten of uw voertuig kan beschadigen.

Rond te shoppen voor HID Of u nu denkt over het omzetten naar HID of gewoon een vervangende lamp nodig hebt, u moet rekening houden met verschillende factoren voordat u uw definitieve aankoopbeslissing neemt.

Overwegingen bij het kopen van HID-koplampen

Enkele van de belangrijkste factoren om te overwegen zijn de volgende:

 • Bulb Type – Dit is waarschijnlijk de meest elementaire factor, maar het wordt vaak over het hoofd gezien door kopers. Controleer het type lamp van uw auto merk en model om ervoor te zorgen dat u geen geld verspillen door de aankoop van de verkeerde vervanging. Hoewel koplampen er anders uitzien, worden er verschillende types gebruikt, zoals H1 en H4. Controleer bovendien of uw auto verschillende lampen gebruikt voor dimlicht en grootlicht. Dit zal ervoor zorgen dat u alles wat u nodig hebt op hetzelfde moment te kopen.
 • Garantie – Het is altijd belangrijk om te controleren welke garanties zijn inbegrepen bij het product dat u gaat kopen. Producten met uitgebreidere garanties kunnen iets duurder zijn, maar zijn misschien wel de slimste aankopen. Zo bent u zeker dat u dekking hebt voor eventuele productdefecten. Afgezien van de garantieperiode, moet u controleren wat gedekt is.
 • Xenon kleur en temperatuur – Er zijn verschillende opties voor kleuren en temperaturen. De kleuren worden gekenmerkt door hun temperaturen en zijn geschikt voor bepaalde soorten rijden. Een 3000k lamp heeft een gele tint en is geschikt als mistlamp terwijl een lamp met 8000k een blauwachtige tint heeft die goed zal werken voor het rijden op stadswegen. Auto’s met af-fabriek HID hebben over het algemeen 4300k lampen. U moet nagaan wat wettelijk is toegestaan in uw regio om problemen te voorkomen. Houd ook rekening met de omstandigheden waarin u vaak zult rijden om te zien welke het beste zullen werken voor uw behoeften.
 • Merken – Hoewel het verleidelijk kan zijn om producten te kiezen op basis van de prijs, kan de aankoop van goedkopere merken desastreuze resultaten hebben. Kies een product van een merk dat te vertrouwen is en dat kwaliteit kan garanderen. Het laatste wat u wilt is dat u binnen 6 maanden een reservelamp moet kopen. U wilt ook geen defecte koplampen hebben die uw veiligheid en die van uw dierbaren in gevaar kunnen brengen. De aankoop van de beste HID merken zal een investering zijn die de moeite waard is.

HID vs. getinte halogeen koplampen

Een van de redenen waarom HID veel autobezitters aanspreekt, is de blauwachtige tint die door Xenon koplampen wordt geproduceerd. Het is een elegante look, die zowel praktisch als esthetisch is.

Sommige fabrikanten van halogeenlampen hebben lampen ontwikkeld die dit effect nabootsen. Helaas bieden getinte lampen niet dezelfde voordelen als HID-koplampen. De eerste zijn eigenlijk heel gevaarlijk om te gebruiken voor ’s nachts en bij weinig licht rijomstandigheden.

Gewone halogeen koplampen met blauw getinte lampen zijn goedkoper, maar bieden niet voldoende verlichting om de wegen te zien en kunnen ongelukken veroorzaken. Bovendien is het gebruik van dit soort lampen voor autoverlichting op bepaalde locaties niet toegestaan.

Als we het hebben over kwaliteit HID koplampen, zijn er twee merken die experts aanbevelen, Philips en Osram. Dit zijn de beste HID merken die de moeite waard zijn om in te investeren.

Hieronder vindt u wat informatie om u te helpen bepalen welke het beste voor u zal werken.

Tips voor het kopen van HID-koplampen

Met veel belangstelling voor deze technologie, is het gemakkelijk om plaatsen en bronnen te vinden om deze aan te schaffen.

 • Websites van merken – De beste plaats om deze te kopen is natuurlijk bij de fabrikanten. Philips en Osram hebben gebruikersvriendelijke websites om u te begeleiden bij uw aankoop. Er is uitgebreide informatie en reviews om u te helpen beslissen welke producten goed voor u zullen werken.
 • Wederverkopers – HID-koplampen zijn online verkrijgbaar bij wederverkopers. Voordat u een aankoop doet, moet u controleren of het gecertificeerde wederverkopers zijn. Dodgy online handelaren kunnen proberen om u te misleiden door de verkoop van imitaties die zijn van slechte kwaliteit die uiteindelijk kan leiden tot schade aan uw voertuigen. Pas op voor artikelen die te laag geprijsd zijn ten opzichte van de huidige marktwaarde. Deze zijn misschien niet echt en kunnen alleen maar resulteren in geldverspilling. Producten van wederverkopers komen ook vaak nog met de fabrieksgarantie, dus zorg ervoor dat u online bij de juiste mensen koopt.
 • Auto en Service Shops – De meeste auto winkels waar u uw auto laten onderhouden kan hebben HID koplampen op voorraad. Dit is een van de beste manieren om vervangende koplampen te kopen, omdat u deze al kunt laten installeren door deskundigen.

Verzending kan soms schade aan het product waardoor een vertraging in het krijgen van uw lampen vervangen.

Als u ervoor kiest om de vervanging zelf te installeren, is het belangrijk om te onthouden dat u de lamp niet aanraakt omdat dit schade kan veroorzaken. Garanties dekken over het algemeen geen defecten die door de gebruiker zijn veroorzaakt.

High Intensity Discharge koplampen zijn snel uitgegroeid tot de auto-verlichting keuze van autofabrikanten en bestuurders gelijk. Om te genieten van de voordelen die deze koplampen te bieden hebben, is het raadzaam om alleen van de beste HID merken op de markt te kopen.

Als u deze producten hebt geprobeerd of een inzicht hebt dat u zou willen delen, voel u dan vrij om een commentaar of feedback achter te laten.

exenon
Rate author
exenon