De Beste H10 Lamp (Halogeen en LED)

H10 Voertuiglampen

Een H10-maat is een gloeilamp met één gloeidraad. Hij wordt meestal in de mistlampen gemonteerd.

H10 Autolampen

H10 Autolampen

H10 LED Lamp

OSRAM LEDriving HL H10

OSRAM LEDriving HL H10

Check Prijs

Kenmerken:

 • Wattage 9 watt.
 • Kleurtemperatuur Cool White 6000 K en hogere helderheid.
 • Beter zicht in de mist door perfecte combinatie met xenon- en led-projectoren; signalen, obstakels en gevaren kunnen voorkomen.

OSRAM Led Mistlampen H10

OSRAM Led Mistlampen H10

Check Prijs

Kenmerken:

 • Hoogwaardige aluminium behuizing, uitgerust met duurzame IP65 waterdicht en bestand tegen hoge temperaturen.
 • LED-chipsets, 6000K xenon-witte mistlampenlampen dichter bij natuurlijk licht in kleur.
 • 360 graden hoek voor verder zicht.

KaiDengZhe H8 H9 H10 Super Heldere LED Koplamp

KaiDengZhe H8 H9 H10 Super Heldere LED Koplamp

Check Prijs

Kenmerken:

 • Voltage 12 Volt.
 • Wattage 80 watt.
 • Kleurtemperatuur 6000 Kelvin.
 • Levensduur 50000 Uur.
 • IP67 waterproof.
 • Made of high-quality LED chips, it has a good light-concentrating effect, a long exposure distance, and high brightness.

Hoe kiest u de beste koplamplamp voor uw auto

De basisregel voor het kiezen van koplamplampen omvat het kennen van de drie basistypen lampen en begrijpen welke het meest geschikt is voor uw specifieke voertuig. Merk op dat elke auto wordt geleverd met zijn eigen soort koplamp. Er zijn drie basistypen: Xenon/HID, halogeen, en LED. De overgrote meerderheid van de auto’s komt in de showroom met halogeenlampen, terwijl veel duurdere auto’s LED-lampen hebben.

Xenon/HID maakt gebruik van gas (xenongas, om precies te zijn) in plaats van de ouderwetse gloeidraad die helder wordt wanneer hij wordt verwarmd. HID’s gaan veel langer mee, hebben koelere bedrijfstemperaturen en schijnen veel feller dan halogeenlampen. Als u wilt om HIDs op uw voertuig, zult u waarschijnlijk moeten een professionele doen het werk en bereid zijn voor een hogere kosten dan standaard halogeen verlichting.

Traditionele lampen zijn niet zo helder als halogeen koplampen die gebruik maken van een gloeidraad systeem verwarmd binnen een gesloten atmosfeer van halogeen gas om een zeer heldere lichtbundel te produceren.

LED’s gebruiken lang niet zoveel elektrisch vermogen als halogeenlampen en werken dus bij veel lagere temperaturen. Deze nieuwere soorten lampen gaan ook veel langer mee dan halogeenlampen, en leveren een mooie heldere, consistente lichtbundel die breder en meer verlichtend is dan andere soorten koplampen.

Redenen om uw koplampen te upgraden

Betere lichten zijn veel meer dan een scherpe, goed uitziende rit. Hier zijn enkele van de redenen waarom mensen hun koplampen upgraden:

 • De originele lichten van het voertuig waren sub-standaard fabriekslampen die niet erg helder waren.
 • De lichtbundels werden ongelijk en schokkerig als gevolg van slechte schokdempers en te veel off-road rijden.
  Nieuwere lampen zijn redelijk geprijsd en gaan lang mee, waardoor ze topwaarde leveren.
 • LED- en HID-lampen zijn beter dan halogeenlampen en maken het gemakkelijker om andere auto’s en de weg ’s nachts te zien.
 • Nieuwe koplampen betekenen minder vermoeide ogen omdat de heldere, scherpe stralen gelijkmatig zijn en het. menselijk oog minder moeite kost om de weg en andere voertuigen te zien.
 • Het vervangen van koplampen is een relatief eenvoudig doe-het-zelf project, d.w.z., u hoeft geen “autograag” te zijn.,
 • Met een nieuw paar lampen ziet elke auto er beter uit, ongeacht hoe oud hij is.

Wanneer is de beste tijd om koplampen te vervangen?

Lampen pas vervangen als ze doorgebrand zijn is net zoiets als wachten tot je een hartaanval krijgt voordat je naar de dokter gaat. Het is geen goed idee. Doorgebrande lampen zijn uiterst gevaarlijk en veroorzaken vaak ernstige ongevallen. Vergeet niet dat de politie regelmatig bestuurders bekeurt die gewoon vergeten zijn hun koplampen aan te doen – u vraagt om een vette boete als u rijdt met koplampen die niet in werking zijn.

Dus wanneer is het beste moment om koplampen te vervangen? Vraag uw monteur altijd om uw koplampen te controleren wanneer u uw auto laat onderhouden. Dat is een manier om op de hoogte te blijven van de situatie. Bovendien, als u ooit dimmende of “fladderende” lichtbundels opmerkt, zorg dan zo snel mogelijk voor nieuwe lampen. Rijd niet in het donker met uw auto als u vermoedt dat uw koplampen in slechte gezondheid verkeren.

Vervang lampen altijd per paar, zodat de lichtbundels gelijkmatig zijn qua richting en sterkte. Bezuinig niet wanneer uw veiligheid op het spel staat! Als u aan elke kant apart grootlicht en dimlicht hebt, vervang ze dan alle vier als er een kapot gaat.

Koplampen zijn een essentieel onderdeel van de veiligheidsuitrusting van uw auto en zijn net zo belangrijk voor uw gezondheid als airbags, remmen en alle andere potentieel levensreddende functies waarop u vertrouwt telkens wanneer u achter het stuur kruipt en rijdt.

Wat zijn de basiskenmerken van H10 LED-lampen?

H10 lampen zijn een van de meest energiebesparende versnellingen die geweldig zijn voor voertuigen.

 • Deze lampen zijn energie-efficiënt als deze lampen helpen besparen 85% van de macht.
 • Ze gaan langer mee. LED-lampen hebben een langere levensduur dan halogeenlampen die in auto’s worden gebruikt. Ze hebben een levensduur van 25.000 tot 30.000 uur, terwijl halogeen koplampen een levensduur hebben van slechts 4000 tot 6000 uur.
 • Ze geven meer licht, wat betekent dat u een halogeenlamp van 100 watt gemakkelijk kunt vervangen door een ledlamp van 15 watt.

Waar moet u op letten bij het kopen van H10 lampen

Voordat u een H10 lamp voor uw voertuig kiest, moet u eerst de volgende factoren controleren.

 • Verlichtingstechnologie: halogeenlampen maken licht door middel van gas, LED-lampen gebruiken verwarmde filamenten en xenonlampen gebruiken gas en elektroden. Elk van deze gloeilampen verbruikt een verschillende hoeveelheid energie door de verschillende methoden om licht te genereren. De meest energie-efficiënte van allemaal zijn LED-lampen.
 • Stralingspatroon: de vorm van uw lamp beïnvloedt het stralingspatroon, dat uiteindelijk de verlichting zal beïnvloeden. Ga voor lampen van 360 graden die gemakkelijk kunnen draaien om omhoog en omlaag te stralen. Op die manier kunt u heel goed zien zonder andere voertuigen en voetgangers te verblinden.
 • Lichtopbrengst: hoe hoger het wattage op elke lamp, hoe sterker en feller de helderheid zal zijn en hoe verder de lichtbundel zal schijnen. Als u een zeer helder licht wilt dat een grote afstand voor u bereikt, kijk dan uit naar lampen met hogere lumen en wattage vermogen.
 • Weerbestendigheid: hoewel koplampen worden beschermd door de behuizing van uw voertuig, kunnen vocht, stof en vuil nog steeds bij de lamp komen. Daarom moet de beste H10 lamp goed weerbestendig zijn. U zult niet altijd in goede weersomstandigheden rijden en uw koplampen moeten betrouwbaar zijn wanneer u ze het meest nodig hebt.
 • Installatie: u wilt koplampen die eenvoudig te installeren zijn en weinig of geen gereedschap vereisen. De beste H10 lamp zal een plug-and-play installatiestijl zijn. De meeste van deze stijlen vergen 5 tot 30 minuten voor een volledige installatie en vereisen helemaal geen wijzigingen.
exenon
Rate author
exenon