De Beste HB1 (9004) Lamp Halogeen en LED

9004 voertuiglampen

Tegenwoordig worden lampen met HB1-basis op grote schaal gebruikt in auto-optiek
(9004). Conventionele koplampen met een 9004 lampvoet zijn een combinatie van dimlicht en grootlicht.

HB1 Autolampen

Als u op zoek bent naar een heldere HB1 koplamp (9004) voor uw auto? Wij zullen u enkele tips geven voor het kiezen van een 9004 gloeilamp. 9004 Autolampen

Wat is een HB1 lamp?

HB1 lampen zijn vrij veelzijdig, dergelijke lampen worden geïnstalleerd in de koplampen, grootlichten en mistlampen.

HB1 lampen zijn momenteel een van de meest populaire lampen op de markt vanwege hun ontwerp en goede afdichting.

HB1 LED Lamp

RH-HPC LED-koplampen 9004

RH-HPC LED-koplampen 9004 

Check Prijs

Kenmerken:

 • Lichte temperatuur: 6000k.
 • Ingangsvermogen: 72W / paar.
 • Ingangsspanning: 12-36V.
 • Waterdicht: IP65.
 • Daadwerkelijk lumen: 7600LM / paren.
 • Leven: 100000 uur.

Aramox LED 9004/HB1 koplamp

Aramox LED 9004/HB1 koplamp

Check Prijs

Kenmerken:

 • Voltage 12 Volt.
 • 360 graden verstelbaar.
 • Hoogwaardige lamp: elk licht heeft 3 nieuwste 3570 LED-chips, 3000LM hoge helderheid, veel helderder dan de originele lamp.
 • Uitstekende prestaties: 12-24V breed voltage ontworpen, intelligente constante stroom IC, geen radio-interferentie. IP68 water- en stofdicht, handig om de lamp normaal te laten werken in verschillende situaties.

hntoolight LED auto koplampen

hntoolight LED auto koplampen

Check Prijs

Kenmerken:

 • Voltage 12 Volt gelijkstroom (VDC).
 • Wattage 36 watt.
 • Kleurtemperatuur 6000 Kelvin.
 • Plug-and-play, gewoon aansluiten en klaar.

HB1 Halogeen Lamp

LightWorld24 HB1 (9004) halogeen autolampen

LightWorld24 HB1-lampen 9004

Check Prijs

Kenmerken:

 • Nominaal vermogen: 65/45 Watt
 • Nominale spanning: 12 V.
 • Kleurtemperatuur: 3200K.

9004 Halogeenlampen

De halogeen HB1 gloeilamp is als volgt opgebouwd: de gloeidraad bevindt zich in een bol, waarvan het materiaal carbide of kwartsglas is.

Halogeen HB1 gloeilampen zijn gemakkelijk te installeren, niet duur en leveren goede prestaties. Naast deze voordelen hebben halogeenlampen ook een nadeel. Tijdens de werking warmen ze op tot een hoge temperatuur.

Halogeen HB1 lampen hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding, wat de reden is voor hun veelvuldig gebruik.

Deze lampen zijn gemakkelijk te installeren, omdat u halogeen vervangt door halogeen, en u hebt geen probleem met de installatie ervan. Het nadeel van HB1 halogeenlampen is hun levensduur.

Hoe feller het licht, hoe korter de levensduur van de HB1-lamp. Dit komt omdat er een gloeidraad in de HB1-lamp zit, die snel doorbrandt. Als u een lange levensduur wilt, gebruik dan LED lampen.

Beste HB1 LED Lampen

LED 9004 lampen zijn meestal helderder dan halogeenlampen. Zij duren veel langer, gebruiken minder energie, en zijn gemakkelijk te installeren.

De 9004 LED-lampen zijn vaak de perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar schone, heldere, wit licht. Vandaag, worden zij beschouwd als één van het beste. Dit feit is te wijten aan hun volgende voordelen:

 • Laag stroomverbruik
 • Grote werkingsduur
 • Weerstand tegen mechanische trillingen

De verlichtingsinrichting op basis van diodes is geschikt voor zowel dimlicht als grootlicht. Naast de positieve punten hebben LED 9004 lampen ook een nadeel – de hoge kosten. LED-lampen verschillen van halogeenlampen doordat de laatste spotlightbronnen zijn. LED-lampen bestaan uit een cilinder waarop LED’s zijn aangebracht.

De kleurtemperatuur van de 9004 gloeilamp

Als u in de handleiding van de lamp zo’n aanduiding als temperatuur ziet staan, betekent dat niet het verwarmingsvermogen van de gloeispiraal in graden. In feite kenmerkt deze aanduiding de zogenaamde kleurtemperatuur van elektrische producten. Deze wordt gemeten door de schaal van Kelvin en aangeduid met de letter K. Afhankelijk van de waarden kunt u begrijpen welke kleur de gloeilamp zal uitstralen.

 • Warm wit licht heeft een kleurtemperatuur lager dan 3500K;
 • Neutraal wit licht (daglicht) heeft een kleurtemperatuur tussen 3500 en 5500K;

Koud wit licht ligt boven 5500K en wordt over het algemeen niet gebruikt in autolampen. Het heeft een blauwachtige tint die je het gevoel geeft dat er een UFO over de weg rijdt.

Kleurtemperatuur HB1

Hoe dichter de kleurtemperatuur van de gloeilamp bij daglicht ligt, hoe vertrouwder de ogen zijn van mensen die gewend zijn overdag dingen bij zonlicht te zien. De ogen van de bestuurder zijn minder vermoeid, de concentratie gaat langzamer verloren, maar dit licht heeft een nadeel. Bij mist of regen is wit licht minder effectief omdat het beter gereflecteerd wordt door de watersuspensie in de lucht of door regendruppels, daarom worden mistlampen geïnstalleerd met een kleurtemperatuur lager dan 3500K, waarin het licht geler is.

Vermogen van HB1 9004 lampen

Zoals elk elektrisch apparaat heeft ook de lamp zijn eigen vermogen. In feite geeft deze parameter niet altijd de mate van helderheid aan.

Het vermogen is iets lager voor dimlichten, hoger voor grootlichtlampen. De som van het vermogen van alle elektrische apparaten in de auto is de totale belasting van de generator en de accu. Het is categorisch af te raden krachtigere lampen te plaatsen in plaats van de aanbevolen, bijvoorbeeld 100/90 W in plaats van 60/55 W. Dergelijke experimenten kunnen de meest onverwachte gevolgen hebben, van het uitvallen van elektronica en de generator tot de banale brand.

De lichtstroom in lampen wordt gemeten in lumen en is niet altijd afhankelijk van het vermogen. Bij de keuze tussen twee verlichtingsarmaturen van hetzelfde vermogen, moet de voorkeur worden gegeven aan de lamp met meer lumen. De gemiddelde waarden voor H4-lampen zijn 1650 lumen voor groot licht en 1000 voor dimlicht. In vele opzichten hangt de kwaliteit van de verlichting van de weg voor de auto niet alleen af van de kwaliteit van de lamp, maar ook van het ontwerp van de koplamp zelf en de plaats van de reflectoren daarin.

Wat u nog meer over lampen moet weten

Moderne fabrikanten zoeken naar manieren om de lichtopbrengst van hun verlichtingstoestellen te verbeteren. Op de markt verschenen lampen met een verhoogde lichtopbrengst. Bedrijven beloven een winst van 30%, 50%, en zelfs meer. In feite zijn deze beweringen niet altijd waar, maar toch, een tastbare toename van de helderheid is. Als u geen dure xenon wilt kopen, koop dan gewoon een “halogeen” met een hogere lichtopbrengst.

Ook moet u een eenvoudige regel volgen: gloeilampen in een auto worden altijd per paar vervangen. Natuurlijk zal niemand u verbieden om een lamp aan één kant te vervangen, maar naar alle waarschijnlijkheid zal dezelfde lamp aan de andere kant het snel begeven.

Houd het elektrische systeem van uw auto in goede conditie. Hoe goed de lamp ook is, grote spanningspieken zullen niet goed aflopen voor de lamp. Dat leidt tot extra kosten en gedoe bij het demonteren van de koplamp, en bij sommige auto’s is dat niet eenvoudig.

exenon
Rate author
exenon