Hoe installeer ik HID-kits? De Ultieme Gids

HID-lampen Lampen

Halogeenlampen zijn goedkoop en vrij gemakkelijk te installeren. Maar ze verbruiken veel energie, zodat de accu van uw auto snel leeg raakt. Ze hebben geen goede levensduur of zichtbaarheid.

Als u het beu bent om uw halogeenlamp om de paar jaar te vervangen en op zoek bent naar een lamp die u ’s nachts goed zicht geeft, moet u kiezen voor de HID-kit. In een HID-kit zitten twee hoofdcomponenten: de HID-lamp en de ballast.

Er zijn vele merken HID-kits op de markt. Maar het is heel moeilijk om er een goede uit te kiezen. Een ander probleem is dat niet veel mensen weten hoe ze een HID-kit moeten installeren.

Het gaat slechts om een paar eenvoudige stappen en die moet u volgen. U kunt het zelf doen zonder naar een garage te gaan. U moet de aanbevelingen van de fabrikant lezen en opvolgen.

De installatie zal ongeveer veertig minuten duren.

Wat zijn HID lampen?

HID (High Intensity Discharge) lampen worden dag in dag uit populair. U gebruikt HID-lampen in de koplampen van uw auto. Dus wat is dit HID licht?

Een HID-lamp wordt geactiveerd wanneer een elektrische ontlading plaatsvindt tussen twee elektroden. Deze twee elektroden zitten in een glazen buis. In de buis vindt u edelgas, xenon en metaalzouten.

Xenongas kan uw ontladingslamp binnen enkele seconden verwarmen, wat het andere gas niet kan. Dus, in een notendop, HID lampen zetten elektriciteit om in licht. Maar om de gasontladingslampen van spanning en continue stroom te voorzien is een ander elektrisch onderdeel nodig, namelijk een voorschakelapparaat . Daarom vindt u zowel de HID-lampen als de ballast samen in de HID-kit. De ballast is verplicht als u een HID-lamp in uw voertuig installeert.

Voordelen van de HID-kit

№1. Lange levensduur

In de HID-kit zitten twee hoofdcomponenten: de HID-lamp en de ballast. Beide componenten gaan meer dan 3.000 uur mee. Normaal gesproken vervangen autobezitters hun HID lampen niet, zelfs niet na 100.000 mijl. De HID-lamp biedt ten minste 2.000 uur helderheid.

Maar wat halogeenlampen betreft, die gaan maar 500 uur mee. Nu kunt u dus het verschil tussen de levensduur van een halogeenlamp en een ontladingslamp vergelijken.

№ 2. Goed zicht

HID biedt een superieure zichtbaarheid in vergelijking met een halogeenlamp. Het door de HID-lamp uitgestraalde licht bestrijkt driemaal het oppervlak van een halogeenlamp. Zo kan de bestuurder ’s nachts goed zien.

№3. Hoog energierendement

Xenonlampen zijn uiterst energie-efficiënt in het omzetten van energie in licht. Een HID-lamp kan 110 lm per watt genereren. In vergelijking met een halogeenlamp genereert hij 25 lm licht per watt.

Hoe installeer ik HID-koplampen?

Het installeren van een HID kit is niet moeilijk. U bent zeker van een helderder licht zodra u een HID-kit op uw auto installeert. Het is een goed idee om uw halogeen koplamp te vervangen door een HID koplamp. Er is een populaire vraag over hoe een HID conversie kit te installeren.

De volgende stappen zijn nodig om de HID-kit te installeren. De stappen zijn als volgt.

Nr.1. open de motorkap.

Eerst moet u de motorkap van uw voertuig openen.

№ 2. Verwijder de oude gloeilamp

De volgende stap is het verwijderen van de oude halogeenlamp uit uw auto. Om dit te doen, moet u de accupool loskoppelen en dan voorzichtig de halogeenlamp verwijderen. Raak het niet met uw hand aan, want het kan te heet zijn.

Probeer handschoenen te dragen bij het verwijderen van de gloeilamp. In sommige voertuigen zit een andere lampbehuizing, zodat u om de halogeenlamp te verwijderen de koplampbehuizing en de bumper samen moet verwijderen, wat veel tijd in beslag zal nemen.

№3. Plaats de verborgen lamp uit de kit

U probeert de HID-lamp voorzichtig uit de plastic afdekking te verwijderen en de lamp in de behuizing te plaatsen. Maar raak de HID lamp niet direct met uw hand aan. Als je het per ongeluk aanraakt, moet je de HID lamp schoonmaken met alcohol.

Plaats nu de HID lamp precies op de plaats waar de halogeenlamp zat. Bedek de koplampbehuizing vervolgens met een stofkap om te voorkomen dat er stof in de HID-lamp terechtkomt en de werking ervan nadelig wordt beïnvloed.

#4.Installeren van de ballast

U heeft nu een beugel nodig om de ballast te monteren. Beugels zijn gemakkelijk in de handel verkrijgbaar. U kunt dus iets kopen naar uw keuze.

Maar installeer de ballast nooit door gaten te boren of plakband te gebruiken. Probeer altijd een beugel te gebruiken omdat deze uit metaal bestaat, wat helpt de warmte van de ballast af te voeren en de onderdelen van uw auto te koelen.

Ook hier zou het helpen als u de ballast op een plaats monteert waar hij niet in de buurt van bewegende delen komt. Zelfs de kamer moet goed geventileerd worden.

#5.Sluit de HID lamp aan op de ballast

Nu moet je de draden van de HID lamp aansluiten op de ballast en vervolgens de ballast aansluiten op een standaard fitting.

№ 6. Controleer je koplamp

Nu controleer je je koplamp. Als hij niet aangaat, kunt u de adapter 180 graden draaien.

Hoe installeer ik een HID conversie kit met relais?

  1. Eerst moet u de negatieve accupool loskoppelen en dan de originele gloeilamp uit uw auto verwijderen.
  2. Plaats de HID lamp en sluit de lamp aan op de ballastdraad.
  3. Verwijder de zekering uit de relaisbundel
  4. Sluit vervolgens de zwarte draad aan op de massa van uw auto en de rode draad op de pluspool van de accu.
  5. Sluit de adapter aan op het relaisharnas .
  6. Als er losse bedrading is, moet u die vastzetten met kabelbinders of isolatie.
  7. Vervang de zekering op de relaisboom en sluit vervolgens de accupolen aan.
  8. Controleer je licht.

Vaak gestelde vragen

№1. Kun je de standaard koplampen verbergen?

Nee, de HID conversie kit werkt alleen met standaard halogeen lampen.

№ 2. Kunnen jullie verborgen koplampen in mijn auto installeren?

Ja, u kunt het installeren, maar u moet de HID conversie kit gebruiken om dit te doen.

№3. Heb ik een relaisboom nodig voor mijn verborgen kit?

Wanneer u de relaisbundel installeert, wordt uw HID-lamp rechtstreeks op de accu aangesloten. Op deze manier krijgt uw lamp al zijn stroom van de accu en niet van een ander onderdeel in uw auto.

Het relaisharnas zorgt voor een geregelde stroom naar de ontladingslamp, wat diverse problemen zoals flikkerende lichten zal oplossen. Zelfs soms gaan de koplampen niet aan. Maar als een relaisboom wordt gemonteerd, zullen dergelijke problemen zich niet voordoen.

№ 4. Welke kant gaat de verborgen lamp op?

Naar boven wijzend is de juiste manier om de HID lamp op de juiste plaats te zetten.

Conclusie

HID-kits kunnen uw zicht ’s nachts verbeteren, zodat u goed kunt rijden. Een HID lamp heeft zo veel voordelen. Dus, je moet zeker overwegen om je koplamp te upgraden. Als u HID koplampen installeert op uw auto na het lezen van dit artikel, vergeet dan niet om uw foto’s te delen. Ik zou die foto’s graag willen zien.

exenon
Rate author
exenon